Składniki
1 kg
czerwonej cebuli
suszony
tymianek
3 ząbki
czosnku
oliwa z
oliwek
6 łyżek octu
balsamico
3 łyżki
miodu
sól, świeżo
mielony czarny pieprz
Przygotowanie
Cebulę pokroić w wiórki. Smażyć na oliwie powoli, aż się
zeszkli, zwiększyć ogień, by się zrumieniła. W trakcie smażenia dodać posiekany
czosnek, roztarty w palcach tymianek, sól, pieprz. Kiedy cebula jest miękka
dodać miód, zamieszać i po chwili wlać balsamico. Chwilę pogotować aż odparuje.
Uzupełnić przyprawy. Podawać do mięs, szczególnie pasztetów.
Rada
Cebula smażona na oliwie szybciej zmięknie, kiedy ją
posolimy.
Przepis z programu "Para w kuchni" (odc.21)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz